Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 db egész tojás
  • 4 db tojás sárgája
  • 150 g cukor
  • 150 g liszt
  • 100 g olvasztott étcsokoládé

Meggykrém:

  • 2 üveg magozott meggybefőtt (1500 g)
  • 150 g kukoricakeményítő
  • rum

Vanília krém:

  • 700 ml habtejszín
  • 350 g fehér csokoládé
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje
  • cseresznyepálinka

Elkészítése:

Tészta:

Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt kihabosítjuk.

Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet.

Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 fokos előmelegített sütőben 45 perc alatt.

Ha kihűlt akkor vágjuk négy lapba.

Meggykrém:

Egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixszoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel.

Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal vagy akár vörösborral.

Miután kihűlt keverjük át. Szükség szerint hígítsuk egy kis meggy lével.

Vanília krém:

A tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehér csokoládét.

A krémet hűtsük vissza legalább kilenc fokosra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni.

Ha lehűlt óvatosan habosítsuk ki és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint.

Torta töltése:

A két krémet töltsük nyomózsákba, majd a krémeket felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát. Ízlés szerint díszítsük.