Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • késhegynyi szódabóna
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2-3 ek kakaó

    Meggyzseléhez:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 2 csomag vaníliacukor

    Krémhez:

    • 7-8 dl tejszín
    • 3 habfixáló
    • 3 cs. vaníliacukor
    • 1/2 csomag zselatinfix
    • 1 ek kakaópor

    díszítéshez:

    • 16 szem meggy
    • csokidara
    • mandulaszelet

    Elkészítése:

    Először a Piskótát készítjük el:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a felvert habhoz keverjük, fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, a citrom reszelt héját és a kakaóport.

    Kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát (a szélét nem lisztezzük, mert lehúzza a tésztánkat) és kb. 180 fokon tűzpróbáig sütjük, majd ha teljesen kihűlt 3 részre vágjuk.

    A meggyzselé:
    A meggyet leszűrjük, és a levét használjuk fel először. A cukrokat összekeverjük, majd a leszűrt meggylével csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük, az utolsó 2-3 percben belerakjuk a meggyszemeket is (16 szem kivételével, amit a díszítéshez félreteszünk). Nem főzzük tovább, mert szétfő a gyümölcs. Teljesen kihűtjük.

    A krém:
    A tejszínt felverjük (hidegen!) a cukor, habfixáló, zselatinfix hozzáadásával, jó keményre és a hűtőbe tesszük felhasználásig. Egy kis adagot (6-8 ek-nyit) félreteszünk, ebbe belekeverünk 1 ek. kakaóport.

    Összeállítás:
    1. tortalapra: 1/2 adag meggyzselé, ennek a tetejére óvatosan rákenjünk az 1/3-nyi tejszínt, erre jön a fele adag kakaós tejszín, csak vékonyan a fehér tetejére
    2. tortalap: maradék meggyzselé, erre a tejszín 1/3-ad része, és a maradék csokis tejszín.
    3. tortalap: ezzel fedjük a tortának, kicsit rányomkodjuk a tetejét, majd a maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk és habzsákkal díszítjük. A tetejére szépen felültetjük a félretett meggyszemeket, az oldalát csokidarával v. darált dióval megszórjuk, mandulaszeleteket is tehetünk a tetejére dísznek, de ez már a fantázia kérdése. Hűtőben tároljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá