Fehércsokis tejszínes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek liszt
- 10 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 ek olaj
A tejszínes krémhez:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 ek étkezési zselatin
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl cukrozott habtejszín
Díszítéshez:
- 20 dkg fehér csokoládé
- cukrozott kakaópor
- csokireszelék
Elkészítése:
10 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk.
Amikor a piskóta kihűlt három egyenlő részre vágjuk.
A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük és hagyjuk kihűlni. A zselatint vízben feloldjuk és a langyos pudinghoz keverjük.
A margarint a porcukorral és a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítjük.
A krémsajtot és a habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele.
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk , majd a tortát bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt tetszőlegesen kakaóporral és csoki reszelékkel díszítjük.