Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis tejszínes torta recept

Fehércsokis tejszínes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek liszt
    • 10 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek olaj

    A tejszínes krémhez:

    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 1 ek étkezési zselatin
    • 25 dkg mascarpone
    • 30 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl cukrozott habtejszín

    Díszítéshez:

    • 20 dkg fehér csokoládé
    • cukrozott kakaópor
    • csokireszelék

    Elkészítése:

    10 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk.

    Amikor a piskóta kihűlt három egyenlő részre vágjuk.

    A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük és hagyjuk kihűlni. A zselatint vízben feloldjuk és a langyos pudinghoz keverjük.

    A margarint a porcukorral és a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítjük.

    A krémsajtot és a habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele.

    A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk , majd a tortát bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt tetszőlegesen kakaóporral és csoki reszelékkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá