Fehércsokis tejszínes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek liszt
  • 10 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek olaj

A tejszínes krémhez:

  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 ek étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl cukrozott habtejszín

Díszítéshez:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • cukrozott kakaópor
  • csokireszelék

Elkészítése:

10 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk.

Amikor a piskóta kihűlt három egyenlő részre vágjuk.

A tejszín ízű pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük és hagyjuk kihűlni. A zselatint vízben feloldjuk és a langyos pudinghoz keverjük.

A margarint a porcukorral és a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítjük.

A krémsajtot és a habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele.

A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk , majd a tortát bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük, majd amikor a csokoládé megdermedt tetszőlegesen kakaóporral és csoki reszelékkel díszítjük.