Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-epres álomtorta recept

Fehércsokis-epres álomtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 12 dkg tejcsokoládé
    • 12 dkg vaj
    • 4 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 5 dl tejszín
    • 20 dkg  fehércsoki
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 teáskanál reszelt citromhéj

    Valamint:

    • eper
    • tejszínhab

    Elkészítése:

    A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd gőz felett felforraljuk.

    Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni. A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet.

    Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük. Ha kihűlt a tészta, 3 felé vágjuk, így kapunk 3 vékony tésztalapot.

    A tejszínes-csokis krémmel megkenjük, epercsíkokat helyezünk rá, és így rétegezzük. A torta tetejét is bevonjuk, majd tejszínhabbal beborítjuk. Ízlés szerint díszítjük eperrel – vagy amivel szeretnénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá