Fehércsokis-epres álomtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg  fehércsoki
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj

Valamint:

  • eper
  • tejszínhab

Elkészítése:

A krémhez a torta készítését megelőző estén vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd gőz felett felforraljuk.

Kihűtjük, utána a hűtőbe rakjuk egy éjszakát pihenni. A tésztához a csokoládét megolvasztjuk gőz felett, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a tojást, a cukrot és a lisztet.

Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük. Ha kihűlt a tészta, 3 felé vágjuk, így kapunk 3 vékony tésztalapot.

A tejszínes-csokis krémmel megkenjük, epercsíkokat helyezünk rá, és így rétegezzük. A torta tetejét is bevonjuk, majd tejszínhabbal beborítjuk. Ízlés szerint díszítjük eperrel – vagy amivel szeretnénk.