Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokis torta recept

Fehér csokis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • csipet só
    • csipet szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 250 g mascrapone
    • 50 g porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 150 g fehér csoki
    • 250 ml habtejszín

    Díszítés:

    • 100 g fehér csoki
    • 1 kk olaj

    Elkészítése:

    Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és sóval, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat és keményre verjük.

    A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd kanalanként a masszába szitáljuk és lazán beleforgatjuk. Vajjal kikent, liszttel hintett 26 cm-es formába simítjuk és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt három lapba vágjuk.

    A mascarponét kissé kikeverjuk a cukrokkal. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a mascarponéba, majd a felvert tejszínhabot is hozzáadjuk és alaposan kidolgozzuk.

    A krémmel betöltjük a lapokat, majd az oldalát is bekenjük kevés krémmel. A csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd a torta tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

    A fehér csokis torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 400 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá