Fehér csokis torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Fehér csokis torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • csipet szódabikarbóna

Töltelék:

  • 250 g mascrapone
  • 50 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 150 g fehér csoki
  • 250 ml habtejszín

Díszítés:

  • 100 g fehér csoki
  • 1 kk olaj

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és sóval, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat és keményre verjük.

A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd kanalanként a masszába szitáljuk és lazán beleforgatjuk. Vajjal kikent, liszttel hintett 26 cm-es formába simítjuk és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt három lapba vágjuk.

A mascarponét kissé kikeverjuk a cukrokkal. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a mascarponéba, majd a felvert tejszínhabot is hozzáadjuk és alaposan kidolgozzuk.

A krémmel betöltjük a lapokat, majd az oldalát is bekenjük kevés krémmel. A csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd a torta tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk, majd ízlés szerint díszítjük.