Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csoki krémes epres torta recept

Fehér csoki krémes epres torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg darált mandula

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg fehér csoki
    • 2 evőkanál étkezési keményítő, vagy 1 csomag vaníliás puding por
    • 5 dl tej
    • 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keverék,vagy friss eper szeder málna

    Elkészítése:

    A tojás fehérjét habbá verjük bele dolgozzuk a cukrot és a darált mandulát és kerek torta formában 3 lapot sütünk belőle!

    Krém:

    Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a keményítőt, felöntjük a tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük.
    Tűzről levéve még forrón hozzá dolgozzuk a vajat és a fehér csokit, majd simára keverjük.

    Kihűlés után habverővel a krémet ki habosítjuk, majd egy tortalapra krémet halmozunk, meg rakjuk erdei gyümölccsel, majd megint lap, megint a  krém, arra megint gyümölcs. Kívülről maradék krémmel bevonjuk, és meg rakjuk eperrel, vagy más gyümölccsel.

    Tipp:

    Én a lapokat krém előtt meg kentem ecsettel eper borral, de akár kenhető valamilyen gyümölcs likőrrel is,de el is hagyható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá