Fehér csoki krémes epres torta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 15 dkg darált mandula
Krém:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csoki
- 2 evőkanál étkezési keményítő, vagy 1 csomag vaníliás puding por
- 5 dl tej
- 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keverék,vagy friss eper szeder málna
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verjük bele dolgozzuk a cukrot és a darált mandulát és kerek torta formában 3 lapot sütünk belőle!
Krém:
Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a keményítőt, felöntjük a tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük.
Tűzről levéve még forrón hozzá dolgozzuk a vajat és a fehér csokit, majd simára keverjük.
Kihűlés után habverővel a krémet ki habosítjuk, majd egy tortalapra krémet halmozunk, meg rakjuk erdei gyümölccsel, majd megint lap, megint a krém, arra megint gyümölcs. Kívülről maradék krémmel bevonjuk, és meg rakjuk eperrel, vagy más gyümölccsel.
Tipp:
Én a lapokat krém előtt meg kentem ecsettel eper borral, de akár kenhető valamilyen gyümölcs likőrrel is,de el is hagyható.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.