Fehér csoki krémes epres torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 15 dkg darált mandula
Krém:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csoki
- 2 evőkanál étkezési keményítő, vagy 1 csomag vaníliás puding por
- 5 dl tej
- 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keverék,vagy friss eper szeder málna
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verjük bele dolgozzuk a cukrot és a darált mandulát és kerek torta formában 3 lapot sütünk belőle!
Krém:
Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a keményítőt, felöntjük a tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük.
Tűzről levéve még forrón hozzá dolgozzuk a vajat és a fehér csokit, majd simára keverjük.
Kihűlés után habverővel a krémet ki habosítjuk, majd egy tortalapra krémet halmozunk, meg rakjuk erdei gyümölccsel, majd megint lap, megint a krém, arra megint gyümölcs. Kívülről maradék krémmel bevonjuk, és meg rakjuk eperrel, vagy más gyümölccsel.
Tipp:
Én a lapokat krém előtt meg kentem ecsettel eper borral, de akár kenhető valamilyen gyümölcs likőrrel is,de el is hagyható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »