Fehér csoki krémes epres torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fehér csoki krémes epres torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mandula

Krém:

  • 6 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 2 evőkanál étkezési keményítő, vagy 1 csomag vaníliás puding por
  • 5 dl tej
  • 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keverék,vagy friss eper szeder málna

Elkészítése:

A tojás fehérjét habbá verjük bele dolgozzuk a cukrot és a darált mandulát és kerek torta formában 3 lapot sütünk belőle!

Krém:

Tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a keményítőt, felöntjük a tejjel és lassú tűzőn sűrűre főzzük.
Tűzről levéve még forrón hozzá dolgozzuk a vajat és a fehér csokit, majd simára keverjük.

Kihűlés után habverővel a krémet ki habosítjuk, majd egy tortalapra krémet halmozunk, meg rakjuk erdei gyümölccsel, majd megint lap, megint a  krém, arra megint gyümölcs. Kívülről maradék krémmel bevonjuk, és meg rakjuk eperrel, vagy más gyümölccsel.

Tipp:

Én a lapokat krém előtt meg kentem ecsettel eper borral, de akár kenhető valamilyen gyümölcs likőrrel is,de el is hagyható.