Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas- szilvatorta recept

Fahéjas- szilvatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek fahéj
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek olaj
    • 15 dkg szilva

    Fahéjas krém:

    • 35 dkg cukor
    • 6 ek víz
    • 2 vaníliáscukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 3 dl tejszín
    • 15dkg margarin

    Tejporos bevonó massza:

    • 25 dkg porcukor
    • 10 dkg tejpor
    • 50 g keményítő
    • 30 g olvasztott margarin
    • 4 ek víz
    • 1 ek méz
    • Por-, vagy gélfesték

    Elkészítése:

    Piskóta elkészítése:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált fahéjas-lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük és az apróra vágott szilvát beleszórjuk. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30 cm tepsibe, vagy 22-24 cm tortaformába elegendő.

    Krém elkészítése:

    A cukrot, a lisztet, a fahéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük. Utána kihűtjük (hűtő fürdőbe tesszük)! Kétfelé osztjuk a krémet.

    Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a krém felét, még kb. 1 percig keverjük. Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!

    A fahéjaskrém másik felét, habosra kevert margarinnal kikeverjük. ( A margarinos krémre, csak akkor van szükség, ha bevonatos tortát készítünk!)

    Tejporos massza elkészítése:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, és készen is vagyunk, majd keményítőn gyújtjuk a masszát.

    Torta elkészítése:

    A piskótát kétfelé vágjuk, megtöltjük a fahéjas krémmel. Majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára. A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszek, szegélyt. Ízlés szerint díszítjük, a figurákat érdemes pár nappal előbb elkészíteni, hogy ne egyszerre keljen mindent készíteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá