Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas- almatorta recept

Fahéjas- almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 22 dkg cukor
    • 1 bourbon vaníliás cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek tej
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1,5 tk fahéj
    • pici só
    • 4-5 alma

    Joghurtos Krém:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 nagy pohár fahéjas-almás joghurt (450 g)
    • 1 cs zselatin fix

    Vajkrém: (Ez csak akkor szükséges, ha marcipán bevonatos tortát készítünk!)

    • 15dkg porcukor
    • 15 dkg vaj vagy margarin

    Hamis marcipán bevonat:

    • 35 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek keményítő
    • 2 ek mandulaaroma
    • 10 g zselatin
    • 2 ek víz
    • 50 g margarin

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a margarint, ezután a tejet. Kézi habverővel gondosan eldolgozzuk benne az apránként beleszitált sütőporos lisztet. Az így kikevert masszát sütőpapíros 22-24 cm-es tortaformába töltjük.

    Az almát cikkekre vágva a tetejére tesszük, kicsit belenyomkodjuk a tésztába, majd megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 180 fokon kb 30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

    Joghurtos krém:

    A habtejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, 1 dl joghurtban elkeverjük a zselatin fixet és ezt is hozzáadjuk. Kb 1-2 perc alatt készre keverjük.

    Vajkrém:

    A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük a cukrot, majd robotgéppel kb 10 percig keverjük alacsony fokozaton.

    Hamis marcipán bevonat:

    A tejet és a porcukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és az aromát, ismét felfőzzük kb 2 perc alatt, majd a tűzről levéve hozzáadjuk 2 ek vízben feloldott zselatint. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a margarint és keményítős felületen gyúrjuk. Azonnal használható.

    Összeállítás:

    A piskótát 2 felé vágjuk, megtöltjük a joghurtos krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a vajas krémmel vékonyan és hűtőbe tesszük 1 órára. A bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük.

    Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket, virágokat, szegélyt.

    Ízlés szerint díszítjük! A lila színhez kék és piros porfestéket használtam. Én írókamázat, és marcipán rózsákat készítettem a díszítéshez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá