Fahéjas- almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 22 dkg cukor
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1,5 tk fahéj
- pici só
- 4-5 alma
Joghurtos Krém:
- 3 dl habtejszín
- 1 nagy pohár fahéjas-almás joghurt (450 g)
- 1 cs zselatin fix
Vajkrém: (Ez csak akkor szükséges, ha marcipán bevonatos tortát készítünk!)
- 15dkg porcukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
Hamis marcipán bevonat:
- 35 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 ek keményítő
- 2 ek mandulaaroma
- 10 g zselatin
- 2 ek víz
- 50 g margarin
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a margarint, ezután a tejet. Kézi habverővel gondosan eldolgozzuk benne az apránként beleszitált sütőporos lisztet. Az így kikevert masszát sütőpapíros 22-24 cm-es tortaformába töltjük.
Az almát cikkekre vágva a tetejére tesszük, kicsit belenyomkodjuk a tésztába, majd megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 180 fokon kb 30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Joghurtos krém:
A habtejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, 1 dl joghurtban elkeverjük a zselatin fixet és ezt is hozzáadjuk. Kb 1-2 perc alatt készre keverjük.
Vajkrém:
A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük a cukrot, majd robotgéppel kb 10 percig keverjük alacsony fokozaton.
Hamis marcipán bevonat:
A tejet és a porcukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és az aromát, ismét felfőzzük kb 2 perc alatt, majd a tűzről levéve hozzáadjuk 2 ek vízben feloldott zselatint. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a margarint és keményítős felületen gyúrjuk. Azonnal használható.
Összeállítás:
A piskótát 2 felé vágjuk, megtöltjük a joghurtos krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a vajas krémmel vékonyan és hűtőbe tesszük 1 órára. A bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük.
Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket, virágokat, szegélyt.
Ízlés szerint díszítjük! A lila színhez kék és piros porfestéket használtam. Én írókamázat, és marcipán rózsákat készítettem a díszítéshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

