Hozzávalók:
Piskóta:
Joghurtos Krém:
Vajkrém: (Ez csak akkor szükséges, ha marcipán bevonatos tortát készítünk!)
Hamis marcipán bevonat:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a margarint, ezután a tejet. Kézi habverővel gondosan eldolgozzuk benne az apránként beleszitált sütőporos lisztet. Az így kikevert masszát sütőpapíros 22-24 cm-es tortaformába töltjük.
Az almát cikkekre vágva a tetejére tesszük, kicsit belenyomkodjuk a tésztába, majd megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 180 fokon kb 30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A habtejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, 1 dl joghurtban elkeverjük a zselatin fixet és ezt is hozzáadjuk. Kb 1-2 perc alatt készre keverjük.
A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük a cukrot, majd robotgéppel kb 10 percig keverjük alacsony fokozaton.
A tejet és a porcukrot felfőzzük, majd hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és az aromát, ismét felfőzzük kb 2 perc alatt, majd a tűzről levéve hozzáadjuk 2 ek vízben feloldott zselatint. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a margarint és keményítős felületen gyúrjuk. Azonnal használható.
A piskótát 2 felé vágjuk, megtöltjük a joghurtos krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a vajas krémmel vékonyan és hűtőbe tesszük 1 órára. A bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük.
Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket, virágokat, szegélyt.
Ízlés szerint díszítjük! A lila színhez kék és piros porfestéket használtam. Én írókamázat, és marcipán rózsákat készítettem a díszítéshez!