Fahéjas- almatorta

Hozzávalók 14 fő részére

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 22 dkg cukor
  • 1 bourbon vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 4 ek tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1,5 tk fahéj
  • pici só
  • 4-5 alma

Joghurtos Krém:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 nagy pohár fahéjas-almás joghurt (450 g)
  • 1 cs zselatin fix

Vajkrém: (Ez csak akkor szükséges, ha marcipán bevonatos tortát készítünk!)

  • 15dkg porcukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin

Hamis marcipán bevonat:

  • 35 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek mandulaaroma
  • 10 g zselatin
  • 2 ek víz
  • 50 g margarin