Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ét csokis kókuszos torta recept

Ét csokis kókuszos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kókusz reszelék
    • 10 dkg sima cukor, de én most 10 dkg nyírfa cukorral csináltam!

    Krém :

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg cukor
    • 5 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál ételkeményítő vagy 1 csomag csokis puding por
    • 5 dkg fekete kakaó pór
    • 1 evőkanál rum vagy rum aroma
    • 1 nagy csipet tengeri só
    • 20 dkg étcsoki

    Elkészítése

    Tojások fehérjét habbá verjük, félidőben bele dolgozzuk a cukrot, végén a kókuszt laza mozdulatokkal bele forgatjuk, hogy minél kevésbé törjük össze! Kicsi csatos torta forma (nekem 21 cm-átmérőjű cukrász torta karikám van aminek nincs alja,csak tepsibe sütő papírt teszek és arra a karikát) aljába szilikonos sütőpapírt teszünk és a hab 1/3-át szét terítjük benne kb 1 cm magasságban. 200 fokon kb 15 percig sütjük amíg a szélei meg a teteje picit barnulni nem kezd.

    3 ilyen lapot sütünk. Hagyjuk kihűlni, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt, vagy egy hosszú pengéjű késsel alá nyúlunk és szépen le választjuk vele.

    Krém:

    6 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a keményítőt, a kakaó port és felöntjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
    Még forrón bele dolgozzuk a vajat és az ét csokit, hogy elolvadjon benne. Hagyjuk kihűlni és hűlés után habverővel ki habosítjuk.
    Egy lapra krémet teszünk, rá egy másik lapot, és arra megint krémet, majd befedjük az utolsó lappal. Pár órára hűtőbe tesszük és díszítjük a maradék krémmel. Lapokkal óvatosan kell bánni mert könnyen törnek, de megéri mert nagyon finom!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá