Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy torta recept

Eszterházy torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dl tej
    • 5 evőkanál cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 5 ml rum
    • 20 dkg felvert tejszínhab

    A mázhoz:

    • fehér és barna csokoládé

    Elkészítés:

    A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is.

    Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben.

    A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is.

    A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a a fehér és barna csokival. Tejszinhabbal diszitjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá