Eszterházy torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 ml rum
  • 20 dkg felvert tejszínhab

A mázhoz:

  • fehér és barna csokoládé

Elkészítés:

A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, a lisztet és a diót is.

Kerek, kb. 26 cm átmérőjű tortaforma alján 6 db egyforma vastagságú lapot sütünk, előmelegített, közepes hőfokú sütőben.

A krémhez a pudingport a tejben, cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszínhabot, a diót és a rumot is.

A krémet a lapok közé töltjük, majd a felső lap tetejét bevonjuk a a fehér és barna csokival. Tejszinhabbal diszitjük.