Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei joghurtos torta recept

Erdei joghurtos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10 tojás
    • 10 evőkanál finomliszt
    • 10 evőkanál kristálycukor
    • 2 evőkanál víz
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • zsír és liszt a forma kikenéséhez

    Krém:

    • 300 gramm erdei gyümölcsös joghurt
    • 250 gramm mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag zselatinpor

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A sárgákat a vízzel, liszttel és a szódabikarbónával jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába simítjuka tésztát és 50 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. Tűpróbát végezzünk!

    Elkészítjük a krémet. A mascarponéba belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd robotgéppel a legkisebb fokozaton 2-3 perc alatt összekeverjük. A lényeg, hogy ne folyjon le a tortáról.

    3 lapba vágjuk a piskótát. Egy tálcára tesszük az egyik lapot, erre krém kerül, rá piskóta, krém és ismét piskóta. A maradék krémet rákenjük a torta tetejére és oldalára és a díszítéshez is hagyunk keveset.

    Ízlés szerint díszítjük.

    Az erdei joghurtos torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 243 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek