Erdei joghurtos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Erdei joghurtos torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • zsír és liszt a forma kikenéséhez

Krém:

  • 300 gramm erdei gyümölcsös joghurt
  • 250 gramm mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatinpor

Elkészítése:

A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A sárgákat a vízzel, liszttel és a szódabikarbónával jól elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett, 24 cm-es tortaformába simítjuka tésztát és 50 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon. Tűpróbát végezzünk!

Elkészítjük a krémet. A mascarponéba belekeverjük a joghurtot, a porcukrot és a zselatint, majd robotgéppel a legkisebb fokozaton 2-3 perc alatt összekeverjük. A lényeg, hogy ne folyjon le a tortáról.

3 lapba vágjuk a piskótát. Egy tálcára tesszük az egyik lapot, erre krém kerül, rá piskóta, krém és ismét piskóta. A maradék krémet rákenjük a torta tetejére és oldalára és a díszítéshez is hagyunk keveset.

Ízlés szerint díszítjük.