Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • tepsi kenéséhez margarin és liszt

    Krémhez:

    • 50 dkg túró
    • 450 g eperdarabos epres joghurt
    • 2 ek porcukor
    • 20 + 20 dkg eper
    • 2 csomag zselatin fix ( ezt nem kel főzni, csak belekeverni)
    • 1 csomag tortabevonó zselatin

    Elkészítés:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük habnak. Tovább verjük, hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kikent, liszttel kiszórt tortaformában megsütjük a vékony lapot. Ha megsült, leválasztjuk a tortalapról, és hagyjuk kihűlni.

    A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot és a joghurtot. 20 dkg epret megpucolunk, és feldarabolunk. Ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez és egyben belekeverjük a 2 csomag zselatin fixet is.

    Egy tányérra tesszük a piskótalapot, köré kapcsoljuk a tortaformát, és egyenletesen elosztjuk benne a krémet. Hűtőbe tesszük 1 órára, ezalatt megdermed a túró, és díszíthető.

    A maradék epret megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a torta tetejét. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd a torta tetejére öntjük.

    Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy egész éjszakára. Szeletelésnél először körbevágjuk a csatos formát, majd szépen levesszük róla.

    Nagyon finom, könnyű, nem édes tortát kapunk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá