Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük habnak. Tovább verjük, hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kikent, liszttel kiszórt tortaformában megsütjük a vékony lapot. Ha megsült, leválasztjuk a tortalapról, és hagyjuk kihűlni.
A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot és a joghurtot. 20 dkg epret megpucolunk, és feldarabolunk. Ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez és egyben belekeverjük a 2 csomag zselatin fixet is.
Egy tányérra tesszük a piskótalapot, köré kapcsoljuk a tortaformát, és egyenletesen elosztjuk benne a krémet. Hűtőbe tesszük 1 órára, ezalatt megdermed a túró, és díszíthető.
A maradék epret megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a torta tetejét. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd a torta tetejére öntjük.
Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy egész éjszakára. Szeletelésnél először körbevágjuk a csatos formát, majd szépen levesszük róla.
Nagyon finom, könnyű, nem édes tortát kapunk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.