Epres túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • tepsi kenéséhez margarin és liszt

Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 450 g eperdarabos epres joghurt
  • 2 ek porcukor
  • 20 + 20 dkg eper
  • 2 csomag zselatin fix ( ezt nem kel főzni, csak belekeverni)
  • 1 csomag tortabevonó zselatin

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét felverjük habnak. Tovább verjük, hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kikent, liszttel kiszórt tortaformában megsütjük a vékony lapot. Ha megsült, leválasztjuk a tortalapról, és hagyjuk kihűlni.

A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot és a joghurtot. 20 dkg epret megpucolunk, és feldarabolunk. Ezt is hozzáadjuk a túrókrémhez és egyben belekeverjük a 2 csomag zselatin fixet is.

Egy tányérra tesszük a piskótalapot, köré kapcsoljuk a tortaformát, és egyenletesen elosztjuk benne a krémet. Hűtőbe tesszük 1 órára, ezalatt megdermed a túró, és díszíthető.

A maradék epret megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Kirakjuk vele a torta tetejét. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd a torta tetejére öntjük.

Legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de legjobb egy egész éjszakára. Szeletelésnél először körbevágjuk a csatos formát, majd szépen levesszük róla.

Nagyon finom, könnyű, nem édes tortát kapunk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.