Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós torta recept

Epres-túrós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk citromlé

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Tetejére:

    • 40 dkg eper
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 kk őrölt fahéj

    Díszítéshez:

    • 12 db virág
    • tejszínhab

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.

    A töltelékhez valókat jól kikeverjük.

    Margarinnal kikent és liszttel megszórt tortaformába nyomkodjuk a tésztát,villával megszurkáljuk és rákenjük a tölteléket. 15 percig 180 fokon sütjük.

    Az epret,cukrot,őrölt fahéjt összeturmixoljuk. Kivesszük a sütőből a tortát ráöntjük a turmixot és további 15 percig sütjük.

    Amikor kihűlt kivesszük a formából és a tetejét ostya virágokkal díszítjük. Az oldalát tejszínhabbal vonjuk be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá