Epres-túrós torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres-túrós torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk citromlé

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás sárgája

Tetejére:

  • 40 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kk őrölt fahéj

Díszítéshez:

  • 12 db virág
  • tejszínhab

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.

A töltelékhez valókat jól kikeverjük.

Margarinnal kikent és liszttel megszórt tortaformába nyomkodjuk a tésztát,villával megszurkáljuk és rákenjük a tölteléket. 15 percig 180 fokon sütjük.

Az epret,cukrot,őrölt fahéjt összeturmixoljuk. Kivesszük a sütőből a tortát ráöntjük a turmixot és további 15 percig sütjük.

Amikor kihűlt kivesszük a formából és a tetejét ostya virágokkal díszítjük. Az oldalát tejszínhabbal vonjuk be.