Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, túrós, tejszínes torta recept

Epres, túrós, tejszínes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tortalaphoz:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 14 dkg finom liszt
    • 5 g sütőpor
    • kb 15-20 dkg piskóta tallér

    Krémhez:

    • 50 dkg túró
    • 400 ml epres joghurt
    • 3 dl habtejszín
    • 15 g zselatin
    • 6-7 ek porcukor
    • 60-70 dkg friss eper

    Díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral habosra keverjük a sárgákat, a fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákhoz hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30 cm átmérőjű, szív alakú formába simítjuk a masszát, amit előtte kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt elkészül. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A krémhez a túrót, porcukort, joghurtot kézi habverővel alaposan összekeverjünk. A habtejszínt keményre felverjük, majd a túrós masszához forgatjuk. Legvégül az elkészített zselatint adjuk hozzá és forgatjuk vele össze.

    Az egyik lapot visszatesszük a formába, rákenjük a krém negyed részét, megrakjuk eperrel, erre jön egy újabb sor krém, piskótatallérral kitesszük a krémet, újra krém, újabb sor eper következik,majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a másik lappal.

    Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítjük a tejszínhabbal.
    Jó étvágyat kívánok a finom tortához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá