Epres, túrós, tejszínes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres, túrós, tejszínes torta

Hozzávalók:
Tortalaphoz:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg finom liszt
  • 5 g sütőpor
  • kb 15-20 dkg piskóta tallér

Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 400 ml epres joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 15 g zselatin
  • 6-7 ek porcukor
  • 60-70 dkg friss eper

Díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral habosra keverjük a sárgákat, a fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákhoz hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét is hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy 30 cm átmérőjű, szív alakú formába simítjuk a masszát, amit előtte kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt elkészül. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt két lapba vágjuk.

A krémhez a túrót, porcukort, joghurtot kézi habverővel alaposan összekeverjünk. A habtejszínt keményre felverjük, majd a túrós masszához forgatjuk. Legvégül az elkészített zselatint adjuk hozzá és forgatjuk vele össze.

Az egyik lapot visszatesszük a formába, rákenjük a krém negyed részét, megrakjuk eperrel, erre jön egy újabb sor krém, piskótatallérral kitesszük a krémet, újra krém, újabb sor eper következik,majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a másik lappal.

Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítjük a tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok a finom tortához.