Epres-túrós gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tortalap:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 evőkanál tej
- 12 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak vaníliás pudingpor + cukor
- 5 dl tej
- 20 dkg túró
- 3-5 evőkanál cukor
Tetejére:
- 40 dkg eper
- 1 csomag piros tortazselé
Elkészítése:
Először is készítsük el a tortalapot. Ehhez a margarint, cukrot és a 2 tojás sárgáját keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejes és a lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. Gyümölcstorta formában 15 perc alatt süssük ki.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a leírásnak megfelelően készítsük el a pudingot (a receptben megadott cukor mennyisége a pudinghoz használt cukron felül értendő), illetve verjük kemény habbá a habtejszínt.
Ha a puding kihűlt, tegyük bele a túrót, majd robotgép segítségével keverjük őket össze. Ha kész, adjuk hozzá a habtejszínt is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
Ha a tészta kihűlt, fedjük be a túrós krémmel, majd félbevágott eperre díszítsük, vcégül pedig öntsük le a tortazselével, melyet a tasak hátoldalán található leírás szerint készítsünk el.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A tortalapot lehet kakaó nélkül is készíteni, akkor a a kakaót hagyjuk ki, és 15 dkg lisztet használjunk, de akkor a cukorból is elég 10 dkg.
A krémet készíthetjük túró nélkül is, akkor nem szükséges plusz cukor hozzáadása.
Idénynek megfelelően bármilyen kedvelt gyümölcs alkalmas a díszítésre.