Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós gyümölcstorta recept

Epres-túrós gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    Tortalap:

    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 2 db tojás
    • 7 evőkanál tej
    • 12 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 1 tasak vaníliás pudingpor + cukor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg túró
    • 3-5 evőkanál cukor

    Tetejére:

    • 40 dkg eper
    • 1 csomag piros tortazselé

    Elkészítése:

    Először is készítsük el a tortalapot. Ehhez a margarint, cukrot és a 2 tojás sárgáját keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejes és a lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. Gyümölcstorta formában 15 perc alatt süssük ki.

    Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a leírásnak megfelelően készítsük el a pudingot (a receptben megadott cukor mennyisége a pudinghoz használt cukron felül értendő), illetve verjük kemény habbá a habtejszínt.

    Ha a puding kihűlt, tegyük bele a túrót, majd robotgép segítségével keverjük őket össze. Ha kész, adjuk hozzá a habtejszínt is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.

    Ha a tészta kihűlt, fedjük be a túrós krémmel, majd félbevágott eperre díszítsük, vcégül pedig öntsük le a tortazselével, melyet a tasak hátoldalán található leírás szerint készítsünk el.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A tortalapot lehet kakaó nélkül is készíteni, akkor a a kakaót hagyjuk ki, és 15 dkg lisztet használjunk, de akkor a cukorból is elég 10 dkg.

    A krémet készíthetjük túró nélkül is, akkor nem szükséges plusz cukor hozzáadása.

    Idénynek megfelelően bármilyen kedvelt gyümölcs alkalmas a díszítésre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek