Epres-túrós gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tortalap:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak vaníliás pudingpor + cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg túró
  • 3-5 evőkanál cukor

Tetejére:

  • 40 dkg eper
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítése:

Először is készítsük el a tortalapot. Ehhez a margarint, cukrot és a 2 tojás sárgáját keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejes és a lisztet, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét. Gyümölcstorta formában 15 perc alatt süssük ki.

Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a leírásnak megfelelően készítsük el a pudingot (a receptben megadott cukor mennyisége a pudinghoz használt cukron felül értendő), illetve verjük kemény habbá a habtejszínt.

Ha a puding kihűlt, tegyük bele a túrót, majd robotgép segítségével keverjük őket össze. Ha kész, adjuk hozzá a habtejszínt is. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.

Ha a tészta kihűlt, fedjük be a túrós krémmel, majd félbevágott eperre díszítsük, vcégül pedig öntsük le a tortazselével, melyet a tasak hátoldalán található leírás szerint készítsünk el.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A tortalapot lehet kakaó nélkül is készíteni, akkor a a kakaót hagyjuk ki, és 15 dkg lisztet használjunk, de akkor a cukorból is elég 10 dkg.

A krémet készíthetjük túró nélkül is, akkor nem szükséges plusz cukor hozzáadása.

Idénynek megfelelően bármilyen kedvelt gyümölcs alkalmas a díszítésre.