Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres torta recept

Epres torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Krém:

    • 20 dkg vaj (NEM MARGARIN)
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag puncs ízű pudingpor
    • 1 ek rum
    • 4 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 1 csepp piros színező

    Tetejére:

    • 20 dkg eper
    • 5 dkg étbevonó csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd egy 24 cm-es (esetleg tojás) formában megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.

    A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, cukrot, majd felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a rumot. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vaínliás cukrot, porcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük az egészet.

    A krémmel betöltjük a lapokat, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is. A torta tetejét kitesszük felezett eperrel, majd olajjal megolvasztott csokit csorgatunk rá. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá