Epres torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém:

  • 20 dkg vaj (NEM MARGARIN)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • 1 ek rum
  • 4 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 csepp piros színező

Tetejére:

  • 20 dkg eper
  • 5 dkg étbevonó csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a tésztát, majd egy 24 cm-es (esetleg tojás) formában megsütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, cukrot, majd felfőzzük, még melegen hozzákeverjük a rumot. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vaínliás cukrot, porcukrot, majd robotgéppel jó habosra keverjük az egészet.

A krémmel betöltjük a lapokat, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is. A torta tetejét kitesszük felezett eperrel, majd olajjal megolvasztott csokit csorgatunk rá. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.