Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres torta recept

Epres torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4 csapott ek liszt
    • 4 púpozott ek cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 0,5 kk sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Krém:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 0,5 l tej
    • 2 púpozott ek cukor
    • 4 ek eperlekvár

    Zselé:

    • 1 csomag tortazselé
    • 0,5 l víz
    • 2 csapott ek cukor
    • 30 dkg eper
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját a cukorral kikeverem, lassan hozzáadagolom a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérje kemény habját a masszába keverem. A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem, beleöntöm a masszát.

    A sütőt 180 fokra bemelegítem, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ráborítom egy tányérra vagy tálcára.

    A piskótát megkenem lekvárral, majd ráöntöm a kihűlt pudingot, amit a csomagoláson leírtak alapján készítek el. A megmosott szárától megtisztított eperszemeket, feldarabolva a tetejére rakom, zselével leöntöm, ezt is a csomagoláson leírtak alapján készítem el. A felvert tejszínhabbal díszítem amikor már kihűt a zselé is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá