Epres torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 csapott ek liszt
  • 4 púpozott ek cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 0,5 kk sütőpor
  • 4 tojásfehérje

Krém:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 2 púpozott ek cukor
  • 4 ek eperlekvár

Zselé:

  • 1 csomag tortazselé
  • 0,5 l víz
  • 2 csapott ek cukor
  • 30 dkg eper
  • 3 dl tejszín

Elkészítése:

A tojás sárgáját a cukorral kikeverem, lassan hozzáadagolom a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérje kemény habját a masszába keverem. A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazom, kilisztezem, beleöntöm a masszát.

A sütőt 180 fokra bemelegítem, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt ráborítom egy tányérra vagy tálcára.

A piskótát megkenem lekvárral, majd ráöntöm a kihűlt pudingot, amit a csomagoláson leírtak alapján készítek el. A megmosott szárától megtisztított eperszemeket, feldarabolva a tetejére rakom, zselével leöntöm, ezt is a csomagoláson leírtak alapján készítem el. A felvert tejszínhabbal díszítem amikor már kihűt a zselé is.