Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tejszínes joghurt torta recept

Epres tejszínes joghurt torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor

    A krémhez:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 25 dkg eper
    • 1-2 evőkanál kristálycukor
    • 2 nagy poharas eper joghurt
    • 1 csomag piros zselatin
    • 1 evőkanál eperlekvár

    Tetejére:

    • 5-6 szem eper

    Elkészítése:
    A piskótát a szokásos módon megsütjük egy 26 cm-es tortaformában. Ha kihűlt a piskóta akkor három lapba vágjuk.

    A krémhez habtejszínt kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral, és a habfixálóval, majd a belekeverjük a joghurtot, és az apróra vágott epret. Alaposan elkeverjük, ezt a krémet kenjük a lapok közé, és a torta oldalára.

    A zselatint a szokásos módon elkészítjük, hagyjuk kihűlni. A harmadik lapot (ami a piskóta teteje) visszatesszük a sütőformába, majd megkenjük az eperlekvárral, díszítjük tetszés szerint eperrel, és az előzőleg elkészített zselatint a tetejére öntjük, majd a hűtőbe tesszük.

    Amíg a zselatin dermed, az alsó két lapot megkenjük a krémmel (egy keveset félreteszünk a torta oldalának megkenésére), majd a zselatinos tortalapot is rátesszük, és az oldalát is megkenjük a krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá