Epres tejszínes joghurt torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor

A krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg eper
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • 2 nagy poharas eper joghurt
  • 1 csomag piros zselatin
  • 1 evőkanál eperlekvár

Tetejére:

  • 5-6 szem eper

Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon megsütjük egy 26 cm-es tortaformában. Ha kihűlt a piskóta akkor három lapba vágjuk.

A krémhez habtejszínt kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral, és a habfixálóval, majd a belekeverjük a joghurtot, és az apróra vágott epret. Alaposan elkeverjük, ezt a krémet kenjük a lapok közé, és a torta oldalára.

A zselatint a szokásos módon elkészítjük, hagyjuk kihűlni. A harmadik lapot (ami a piskóta teteje) visszatesszük a sütőformába, majd megkenjük az eperlekvárral, díszítjük tetszés szerint eperrel, és az előzőleg elkészített zselatint a tetejére öntjük, majd a hűtőbe tesszük.

Amíg a zselatin dermed, az alsó két lapot megkenjük a krémmel (egy keveset félreteszünk a torta oldalának megkenésére), majd a zselatinos tortalapot is rátesszük, és az oldalát is megkenjük a krémmel.