Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres pillangó torta recept

Epres pillangó torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8 tojás
    • 160 g cukor
    • 190 g liszt
    • 2 ek kakaó
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 30 dkg eper
    • 3 dl habtejszín (nálam cukrozott)

    Díszítés:

    • 10 dkg eper
    • 1 csomag tortazselé (piros)
    • 2 dl tejszín
    • 1 babapiskóta vagy
    • 1 roletti

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A 8 tojást ketté választjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
    A lisztbe belekeverjük a kakaót, a sót és a sütőport. Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.

    Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.

    Krém készítése:

    Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük, és a díszítéshez félretesszük.
    A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.

    A tortalapot ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét, oldalát is bekenjük vele. Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét.

    Zselé készítése:

    200 ml vízzel és 2 ek cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni, a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel kettévágjuk a tortát, és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben).

    Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit,és középen kialakítjuk a lepke testét.
    A szarvacskáit rolettiből, vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek