Epres pillangó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres pillangó torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 tojás
  • 160 g cukor
  • 190 g liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 30 dkg eper
  • 3 dl habtejszín (nálam cukrozott)

Díszítés:

  • 10 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • 2 dl tejszín
  • 1 babapiskóta vagy
  • 1 roletti

Elkészítése:

Tészta készítése:

A 8 tojást ketté választjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, a sót és a sütőport. Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.

Krém készítése:

Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük, és a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.

A tortalapot ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét, oldalát is bekenjük vele. Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét.

Zselé készítése:

200 ml vízzel és 2 ek cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni, a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel kettévágjuk a tortát, és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben).

Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit,és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiből, vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.