Epres-mascarpone torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- ízlés szerint rumaroma
Krémhez:
- 500 g mascarpone
- 4-5 ek eperlekvár
- 4-5 szem friss eper
- 150ml habtejszín
- 1 cs habfixáló
Díszítéshez:
- friss eper
- 100 ml habtejszín
Elkészítése:
A piskótához a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a rumaromát. A tojásfehérjét keményre felverjük és óvatosan a tojás sárgájához forgatjuk. 27 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük,majd sütés után hagyjuk kihűlni. A mascarponét a tejszínnel a lekvárral a habfixszel és a friss eperrel összedolgozzuk.A kihűlt piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.A díszítéshez a tejszínt felverjük és körbe kenjük a tortát.A tetejére friss eperkarikákat vágunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.