Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, banános torta recept

Epres, banános torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 10 evőkanál finomliszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 csapott ek kakaópor
    • 4 banán
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek porcukor
    • 6-8 szem eper

    A tetejére:

    • 2,5 dl habtejszín
    • tortadara vagy reszelt ét csoki
    • eperszemek
    • banán

    Elkészítése:
    A tortaformát /az enyém 28-cm/ kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját és megszórjuk vaníliás cukorral. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

    Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

    A tésztát lapjával kettévágjuk és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. A habtejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá