Epres, banános torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 csapott ek kakaópor
  • 4 banán
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek porcukor
  • 6-8 szem eper

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • tortadara vagy reszelt ét csoki
  • eperszemek
  • banán

Elkészítése:
A tortaformát /az enyém 28-cm/ kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, kirakjuk vele a tortaforma alját és megszórjuk vaníliás cukorral. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a formába öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral. A margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával kettévágjuk és a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. A habtejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Félbevágott eperrel és karikára vágott banánnal, citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!