Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epertorta másképp recept

Epertorta másképp
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:
    Kavart tészta tortalap 4 db ill. 2 adag felenként sütve:
    1 adag:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár tejföl
    • 1 pohár cukor
    • 1 pohár liszt
    • 4 kanál olaj
    • 1 cs. szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 1/2 kg eper
    • 1/2 kg krémsajt
    • 20 dkg porcukor

    Csokimáz:

    • 10 dkg puha vaj
    • 2 evőkanál porcukor
    • 3 evőkanál kakaópor

    Elkészítés:
    1 adag kavart tésztából, 2 tortalapot sütünk, majd egy másik adagot is készítünk. Így lesz 4 db tortalapunk. A krém sajtba porcukrot keverünk. Az epreket megmossuk, lecsepegtetjük. Előveszünk egy tortalapot, megkenjük az édesített krémsajttal, majd szépen rádaraboljuk az epret, pici porcukorral megszórjuk, majd jöhet a következő tortalap, arra is krém és eper. A negyedik tortalap pedig befedi. Megfőzzük a csokimázat, nem kell bele víz, csak gyorsan kell keverni. Szép egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán. Majd a mázat megmelegítjük a  tűz felett, ezután szépen elsimítjuk a tortán csokimázat. Ízlésünk és az alkalom szerint díszíthetjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá