Epertorta másképp

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:
Kavart tészta tortalap 4 db ill. 2 adag felenként sütve:
1 adag:

  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár cukor
  • 1 pohár liszt
  • 4 kanál olaj
  • 1 cs. szódabikarbóna

Töltelék:

  • 1/2 kg eper
  • 1/2 kg krémsajt
  • 20 dkg porcukor

Csokimáz:

  • 10 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
1 adag kavart tésztából, 2 tortalapot sütünk, majd egy másik adagot is készítünk. Így lesz 4 db tortalapunk. A krém sajtba porcukrot keverünk. Az epreket megmossuk, lecsepegtetjük. Előveszünk egy tortalapot, megkenjük az édesített krémsajttal, majd szépen rádaraboljuk az epret, pici porcukorral megszórjuk, majd jöhet a következő tortalap, arra is krém és eper. A negyedik tortalap pedig befedi. Megfőzzük a csokimázat, nem kell bele víz, csak gyorsan kell keverni. Szép egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején és oldalán. Majd a mázat megmelegítjük a  tűz felett, ezután szépen elsimítjuk a tortán csokimázat. Ízlésünk és az alkalom szerint díszíthetjük a tetejét.