Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epertorta recept

Epertorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor

    Krém:

    • 4 dl habtejszín
    • 3 dl epres joghurt
    • pár szem eper turmixolva
    • 1 zacskó instant zselatin

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • eper

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor másik felével. Óvatosan összekeverjük a sárgájás és fehérjés részt, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport.

    3 részre osztjuk és egyenként lapokat sütünk belőle (22 cm átmérőjű formában), majd hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Két részre osztjuk és betöltjük a tortát.

    Felverjük a díszítéshez a tejszínt a cukorral és körbekenjük vele a tortát és eperrel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá