Epertorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epertorta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor

Krém:

  • 4 dl habtejszín
  • 3 dl epres joghurt
  • pár szem eper turmixolva
  • 1 zacskó instant zselatin

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor másik felével. Óvatosan összekeverjük a sárgájás és fehérjés részt, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport.

3 részre osztjuk és egyenként lapokat sütünk belőle (22 cm átmérőjű formában), majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Két részre osztjuk és betöltjük a tortát.

Felverjük a díszítéshez a tejszínt a cukorral és körbekenjük vele a tortát és eperrel díszítjük.