Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eper torta recept

Eper torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g porcukor
    • 160 g vaj
    • 210 g cukor
    • 200 g liszt
    • 160 g fehér csokoládé

    Krémhez:

    • 600 g eper
    • 600 ml habtejszín
    • 600 g fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.

    A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.

    160°-os, előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.

    Krém készítése:

    Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehér csokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.

    A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk, és hűtőben pihentetnünk.

    A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni, és már nem tudjuk helyrehozni.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.

    Tipp:

    A piskóta készítésekor a fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt. Továbbá csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét, ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.

    Az eper torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 325 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá