Eper torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 50 g porcukor
  • 160 g vaj
  • 210 g cukor
  • 200 g liszt
  • 160 g fehér csokoládé

Krémhez:

  • 600 g eper
  • 600 ml habtejszín
  • 600 g fehér csokoládé

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét.

A tojásfehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel, és lazán belekeverjük a lisztet.

160°-os, előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük.

Krém készítése:

Az eperkrémhez a tejszínt forraljuk fel, keverjük simára benne a fehér csokoládét, majd turmixoljuk bele az epret.

A krémet le kell hűtenünk minimum 9 °C-ra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk, és hűtőben pihentetnünk.

A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni, és már nem tudjuk helyrehozni.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Tipp:

A piskóta készítésekor a fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt. Továbbá csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét, ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.