Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű feketeerdő recept

Egyszerű feketeerdő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek víz
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 3-4 ek kakaópor
    • csipet só
    • 1/3 üveg meggybefőtt

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 2 cs csokis pudingpor
    • 7 dl tej
    • cukor ízlés szerin
    • 1 ek kakaópor

    Díszítéshez:

    • 2/3 üveg meggybefőtt
    • 1 tábla csokoládé

    Elkészítése:

    Előmelegítjük a sütőt 200 C°-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vizet majd habosra keverjük. A tojások fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük.

    A lisztet, kakaót és a sütőport átszitálva összeforgatjuk, majd a habos sárgájával és a kemény fehérjével óvatos mozdulatokkal, ha kell kevés tej hozzáadásával homogén tésztává dolgozzuk. A meggyről leöntjük a levet, majd kevés lisztben megforgatjuk a felét.

    Először a lisztezetlen részét dobáljuk a tésztára majd a lisztezetteket. Előre kivajazott és kilisztezett vagy ha lehet sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát. A forró sütőbe helyezve, amíg fel nem emelkedik 200 C°-on tartjuk, majd letekerjük 180 C°-ra és sütőtűvel ellenőrizve megfelelőre sütjük.

    Amíg sül a tészta és ki nem hűl van időnk elkészíteni és visszahűteni a krémet. A 2 csomag pudingból a megszokottnál édesebb és keményebb krémet főzünk, majd míg meleg, a szoba hőmérsékletű margarint és a kakaóport hozzáadjuk és kézi robotgéppel csomómentesre habosítjuk.

    Ha kihűlt a piskóta két vagy esetleg 3 részre vágjuk, megkenjük a kihűlt krémmel és egymásra helyezzük őket. A megspórolt krémmel a piskóta külsejét is megkenjük. A tábla csokoládéból késsel forgácsokat készítünk. Egyéni ízlés szerint díszíthetjük vagy a kép alapján. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá