Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 C°-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vizet majd habosra keverjük. A tojások fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük.
A lisztet, kakaót és a sütőport átszitálva összeforgatjuk, majd a habos sárgájával és a kemény fehérjével óvatos mozdulatokkal, ha kell kevés tej hozzáadásával homogén tésztává dolgozzuk. A meggyről leöntjük a levet, majd kevés lisztben megforgatjuk a felét.
Először a lisztezetlen részét dobáljuk a tésztára majd a lisztezetteket. Előre kivajazott és kilisztezett vagy ha lehet sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát. A forró sütőbe helyezve, amíg fel nem emelkedik 200 C°-on tartjuk, majd letekerjük 180 C°-ra és sütőtűvel ellenőrizve megfelelőre sütjük.
Amíg sül a tészta és ki nem hűl van időnk elkészíteni és visszahűteni a krémet. A 2 csomag pudingból a megszokottnál édesebb és keményebb krémet főzünk, majd míg meleg, a szoba hőmérsékletű margarint és a kakaóport hozzáadjuk és kézi robotgéppel csomómentesre habosítjuk.
Ha kihűlt a piskóta két vagy esetleg 3 részre vágjuk, megkenjük a kihűlt krémmel és egymásra helyezzük őket. A megspórolt krémmel a piskóta külsejét is megkenjük. A tábla csokoládéból késsel forgácsokat készítünk. Egyéni ízlés szerint díszíthetjük vagy a kép alapján. :)