Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egeres citromtorta recept

Egeres citromtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 0,5 liter tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 db citrom leve és reszelt héja
    • 12,5 dkg margarin
    • 3 ek finomliszt

    Díszítéshez:
    marcipán

    • 1 doboz habtejszín (kicsi)
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:
    A tojásokból és a többi hozzávalóból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha megsült, és kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a leírásnak megfelelően, de előtte a pudingos tejbe belekeverünk 3 ek lisztet.
    Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a margarint és a keményre vert tejszínt. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Megtöltjük vele a piskótát, majd a külsejét is bevonjuk vele. Marcipán figurákkal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá