Egeres citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Egeres citromtorta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 ek finomliszt

Díszítéshez:
marcipán

  • 1 doboz habtejszín (kicsi)
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalóból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha megsült, és kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a leírásnak megfelelően, de előtte a pudingos tejbe belekeverünk 3 ek lisztet.
Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a margarint és a keményre vert tejszínt. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Megtöltjük vele a piskótát, majd a külsejét is bevonjuk vele. Marcipán figurákkal díszíthetjük.