Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla barackos tejszínes charlotte recept

Dupla barackos tejszínes charlotte
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a piskóta tekercshez:

    • 6 tojás
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 sütőpor
    • 1 vaníliás cukor
    • Baracklekvár a kenéshez

    Hozzávalók a krémhez:

    • 0,5 l habtejszín
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 0,5 cs. Zselatin
    • 1 vanília puding
    • 4 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 4 barack
    • 4 ek cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét felverjük, majd egyenként belerakjuk a tojássárgáját és a cukrot. A sütőporral összekevert lisztet és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

    Az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a piskótát 15 perc alatt. Utána lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percig bent hagyjuk a piskótát, amit utána vizes konyharuhára teszünk és feltekerünk.

    Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és visszatekerjük, utána 1 centiméter vastagra szeleteljük.

    Egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, és körbe rakjuk a piskóta tekercseket a tálban (alul és oldalt is, szépen, mert ez lesz a torta teteje).

    A krémhez 3 dl tejet felforralunk, 2 ek cukrot teszünk bele. Közben 1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingot. A forró tejet levesszük a lángról és lassan beleöntjük a pudingot folytonos keverés közben. Visszarakjuk a lángra és belekeverjük a margarint, majd hagyjuk kihűlni.

    A zselatint fél dl vízben felfőzzük és azt is kihűtjük. A habtejszínt felverjük 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kemény, belerakjuk a pudingot és a zselatint és jól összekeverjük. 2 merőkanál habot a piskótatekercsekre teszünk az azokkal kibélelt tálba. Majd az apróra vágott barackot, utána egy réteg piskóta tekercset, újból habot és piskótatekercset. A legvégén habbal fejezzük be. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek