Hozzávalók:
Hozzávalók a piskóta tekercshez:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. Robotgéppel a fehérjét felverjük, majd egyenként belerakjuk a tojássárgáját és a cukrot. A sütőporral összekevert lisztet és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
Az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a piskótát 15 perc alatt. Utána lekapcsoljuk a sütőt és még 5 percig bent hagyjuk a piskótát, amit utána vizes konyharuhára teszünk és feltekerünk.
Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és visszatekerjük, utána 1 centiméter vastagra szeleteljük.
Egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, és körbe rakjuk a piskóta tekercseket a tálban (alul és oldalt is, szépen, mert ez lesz a torta teteje).
A krémhez 3 dl tejet felforralunk, 2 ek cukrot teszünk bele. Közben 1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingot. A forró tejet levesszük a lángról és lassan beleöntjük a pudingot folytonos keverés közben. Visszarakjuk a lángra és belekeverjük a margarint, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint fél dl vízben felfőzzük és azt is kihűtjük. A habtejszínt felverjük 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kemény, belerakjuk a pudingot és a zselatint és jól összekeverjük. 2 merőkanál habot a piskótatekercsekre teszünk az azokkal kibélelt tálba. Majd az apróra vágott barackot, utána egy réteg piskóta tekercset, újból habot és piskótatekercset. A legvégén habbal fejezzük be. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk és tálaljuk.